Köpölyözés

Jelentése vákum terápia (szívómasszázs), intenzív bőr alatti szívómasszázs.

Hatására a test távolabbi pontjaiból a kezelés területére áramlik a vér és az erős, szívó hatás miatt felgyorsulnak a keringési folyamatok, kapillárisok kitágulnak és több friss vér, oxigén áramlik a kezelt területre, a nyirok- és anyagcsere végtermékei pedig a véráramba kerülve a vesék irányába áramlanak.

Az elmúlt évtizedek alatt egyre közkedveltebb alternatív gyógyászati eljárások közé tartozik.

Többféle módszer közül a két leggyakrabban használt köpölyöző technika a száraz - és csúsztatott köpölyözés.

A száraz köpölyözésnél az üveg harangokat egy-egy problémás területre rakjuk fel, maximum 15 percet lehet rajta, mivel az erőteljes szívás hatására duzzanatok, kék foltok keletkezhetnek.

Ellentétben a csúsztatott köpölyözésnél használható gumiköpöly is, ezeket felhelyezve a bekent/beolajozott bőrfelületen ide-oda lehet mozgatni.

Pontokban bevérzés, kék folt itt is keletkezhet.

Ezzel a kezeléssel mélyebb, kézzel nehezen kimasszírozható izom letapadásokat és csomókat kezelünk.

Szakál Anikó

Szakál Anikó gyógy- és sport masszőr

2019 júniusában végeztem gyógymasszőrként Budapesten a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézetében.

Ebben az évben szeptemberben el is kezdtem dolgozni szintén Budapesten egy masszőrszalonban alkalmazottként, ahol fél év alatt rengeteg tapasztalatot sikerült szereznem.

2020 március óta dolgozom egyéni vállalkozóként és a masszázs mellett kiegészítő terápiaként alkalmazom a köpölyözést és a KINESIO TAPE ragasztást is.

A jövőben szeretnék több,szakmámhoz kapcsolódó képzéseken részt venni,hogy tudásomat bővítsem.

Meglátásom szerint egy jó masszázs megőrzi a test és lélek egyensúlyát, valamint megőrzi és gyógyítja egészségünket. A mai rohanó világban megnyugtató kikapcsolódást és pihentetést biztosít!

Szánj több időt magadra és a feltöltődésre!

Kapcsolódó szolgáltatások